Gogosi cu crema de vanilie

Gogosi cu crema de vanilie

Gogosi umplute cu crema de vanilie foarte pufoase. Gogosile sunt un desert simplu si usor de preparat. Reteta de gogosi imi aminteste de copilarie, de gogosile facute de mama sau bunica, pe care le savuram cu mare placere. Din cantitatile de ingrediente scrise mai jos se obtin 22 bucati de gogosi cu crema de vanilie.

Gogosi cu crema de vanilie

Gogosi cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de gogosi:
  • 500 gr faina

  • 250 ml lapte

  • 2 oua

  • 60 gr unt

  • 60 gr zahar

  • 10 gr drojdie uscata (20 gr drojdie proaspata)

  • esenta de vanilie

  • praf de sare

  • Pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri de ou

  • 50 gr zahar

  • 250 ml lapte

  • 15 gr faina

  • esenta de vanilie

Modul de preparare

  • Prepararea cremei de vanilie:
  • Intr-un bol se amesteca bine, cu ajutorul unui tel, galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea mai deschisa. Se adauga faina, incorporand-o bine. Intr-o cratita, pusa la foc mic se adauga laptele cu vanilia. Se lasa putin pana la incalzire. Dupa care laptele cald se toarna treptat in amestecul de galbenusuri. Compozitia obtinuta se pune inapoi in cratita la foc mediu pana ce incepe sa se ingroase, amestecand periodic. Cand este gata se pune intr-o farfurie sau bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
  • Prepararea gogosilor:
  • Intr-un bol incapator se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si un praf de sare.
  • Separat se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit, esenta de vanilie si laptele. Tot acest amestec se toarna peste faina, se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen, neted si moale. Recomand sa nu presarati prea multa faina, chiar daca aluatul va fi usor lipicios.
  • Aluatul framantat se modeleaza intr-o bila, se pune intr-un castron presarat cu faina, se acopera si se pune intr-un loc cald pentru a-si dubla volumul (aproximativ 1,5 ore).
  • Dupa acest timp, se scoate aluatul pe o suprafata fainoasa si se framanta scurt. Se rup bucati de aluat, cantarind aproximativ 50 gr pentru fiecare gogoasa. Se formeaza bile si se pun pe un prosop sau placa presarata cu faina. Gogosile se acopera si se lasa 25-30 de minute pentru a-si dubla volumul. Ar trebui sa fie bine umflate!
  • Dupa care se prajesc in ulei bine incalzit, la foc mic-mediu, timp de cateva minute pe fiecare parte. Temperatura uleiului nu trebuie sa fie prea ridicata, deoarece gogosile se vor face rapid maronii la exterior si vor fi crude in interior. Dupa prajire se pun deoparte pe un servetel de bucatarie pentru a se scurge de excesul de ulei. Cat timp inca sunt calde, se ruleaza cu zahar fin sau zahar pudra.Gogosi cu crema de vanilie 2
  • Apoi gogosile se umplu cu crema de vanilie, cu ajutorul unui pos de ornat cu varf simplu.Gogosi cu crema de vanilie 3
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Gogosi cu crema de vanilie

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.