Aceste mini tarte cu crema de branza si fructe sunt printre deserturile mele preferate. Este un desert fin, delicios si racoros. Crema fina de branza in combinatie cu aluatul usor crocant si fructele de sezon ofera un desert perfect, un rasfat de dimineata sau seara la o cafea sau un ceai delicios.
Mini tarte cu crema de branza si fructe
Ingrediente
- Pentru crusta:
300 gr faina
150 gr unt
1 ou
110 gr zahar pudra
- Pentru gemul de zmeura:
100 gr zmeura
3 lingurite de zahar
10 gr amidon de porumb
- Pentru crema:
200 gr branza de vaci moale
30 ml lapte
90 gr ciocolata alba
zahar pudra (optional)
- Pentru decor:
fructe
Modul de preparare
- Pentru inceput se pregatesc cosuletele. Peste untul moale, taiat cuburi, se adauga faina si se amesteca bine. Apoi se adauga zaharul pudra si oul. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen si moale.
- Aluatul obtinut se inveleste cu pelicula alimentara si se da la rece in frigider pentru timp de 1 ora. Dupa ce s-a odihnit aluatul, se intinde cu sucitorul, cu ajutorul hartiei de copt.
- Se decupeaza cercuri avand diametrul ceva mai mare decat formele de tarte, suficient ca sa imbrace tot interiorul. Se aseaza cercul de aluat in forma, presandu-se usor si pozitionandu-l si pe peretii formei. Excesul de aluat se indeparteaza. Nu e nevoie sa fie unse formele caci untul din compozitie este suficient pentru a nu se lipi aluatul.
- Se dau la rece in frigider pentru 15 minute. Apoi se inteapa partea de jos a tartei cu o furculita. Se coc in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 20 de minute, pana devin aurii. Dupa coacere, se lasa la racire.
- Intre timp se pregateste gemul de zmeura.
Intr-o cratita, la foc mic, se pune zmeura spalata impreuna cu zaharul. Cand zmeura incepe sa elimine suc, se piseaza si se adauga amidonul, amestecand bine continuu pana se obtine o compozitie mai densa. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute pana revine la temperatura camerei. Mijlocul cosuletelor se ung cu acest gem si se dau la rece timp de 5-10 minute. - Intr-un bol se amesteca branza cu laptele si ciocolata topita. La dorinta si dupa gust se poate de adaugat inca putin zahar pudra. Crema de branza se adauga in cosulete peste gemul de zmeura. Se dau la rece pentru 15 minute. Apoi se scot si se decoreaza cu diverse fructe.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.