Aceste mere umplute cu halva si invelite in aluat sunt niste deserturi creative, delicioase si decorative. Marul copt cu halva are un interior fraged si un exterior crocant. Am ramas foarte incantata de rezultatul obtinut. O bunatate perfecta!
Mere umplute cu halva si invelite in aluat
Ingrediente
3-4 mere
zeama de lamaie
3 linguri de zahar
1 lingura de scortisoara
unt
halva
nuci
1 galbenus de ou
- Pentru aluat:
250 gr faina
1 ou
3-4 linguri de apa
3-4 linguri de ulei
Modul de preparare
- Intr-un vas se pune faina, peste ea se adauga oul, apa si uleiul. Se framanta bine si se lasa sa se “odihneasca” intr-un bol invelit pentru a nu se usca (cat timp ne ocupam de mere).
- Merele se curata de coaja, se scot semintele, iar coditele nu se arunca, vom avea nevoie de ele la sfarsit. Se scobesc astfel incat “peretii” merelor sa ramana nici prea grosi, nici prea subtiri. Se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida si a-si mentine culoarea naturala.
- Intr-un bol mic se amesteca zaharul cu scortisoara. Fiecare mar se tavaleste prin aceasta compozitie.
- Merele se umplu cu halva si nuci. Peste halva se pune cate o bucatica mica de unt.
- Aluatul se intinde subtire, se unge cu unt topit si se taie felii cam de 2-3 cm. Marul se infasoara cu aluat. Se ung cu galbenus de ou si se pun coditele inapoi.
- Merele se dau la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-45 de minute.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.