Ce ziceti de niste pliculete inimioare cu ciocolata si nuci? Un desert foarte delicios cu care iti poti surprinde persoana iubita de Ziua Indragostitilor. Se prepara rapid din aluat foietaj, ciocolata Nutella si nuci macinate. Recomand sa le preparati cu mare drag!
Pliculete inimioare
Ingrediente
500 gr aluat foietaj
crema de ciocolata Nutella
50 gr nuci macinate
1 galbenus de ou
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa care, pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde. Cu ajutorul unei forme de inima se formeaza inimioarele. In mijloc se adauga cate 1/2 – 1 lingurita de ciocolata Nutella. Deasupra ciocolatei se presara nuci zdrobite. Se acopera cu o alta forma de inima. La capat se preseaza cu ajutorul unei furculite.
- Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 – 40 de minute, pana sunt gata coapte. Se decoreaza cu zahar pudra sau la dorinta dv-stra!
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.