Clatitele frantuzesti cu sos de portocale sau Crepes Suzette este un desert extrem de rafinat traditional din Franta. Sunt pregatite special intr-un sirop de unt cu zahar caramelizat si suc de portocale. Fiindca in aer se simte mirosul de portocale, mi se pare momentul potrivit sa fac reteta si pentru voi. Crepes Suzette sunt rasfatul delicios pe care nu il poti uita dupa ce l-ai incercat.
Crepes Suzette
Cuisine: FrantuzeascaIngrediente
5 oua
500 ml lapte
1 lingura de zahar
25 gr unt topit
6-7 linguri de faina
esenta de vanilie
un praf de sare
- Pentru sirop:
80 gr zahar
60 gr unt
150 ml suc proaspat de portocale
coaja de la o portocala
Modul de preparare
- Pentru inceput se pregatesc clatitele. Se bat ouale cu zaharul si putina sare. Dupa care se adauga untul topit, esenta de vanilie, apoi treptat laptele. La final se incorporeaza faina si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
- Intr-o tigaie, la foc mic, se pune un cub de unt si se toarna cu ajutorul unui polonic din compozitie. Clatitele se rumenesc usor pe ambele parti.
- Dupa ce sunt gata toate clatitele se stoarce sucul de portocale.
- Intr-un vas la foc mic se pune untul impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Apoi se adauga coaja rasa si sucul de portocale. Se lasa la fiert 10 minute, amestecand din cand in cand.
- La mijlocul tigaii se pune o lingura de unt si se aseaza clatitele impaturite de 2 ori. Se acopera cu sosul de portocale si se lasa 5 minute la foc mic spre mediu.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Clatite.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.