Tort Muraveinik

Tort Muraveinik

Tort Muraveinik sau „musuroi de furnici”. Mi-am amintit ca mancam in copilarie cand o ajutam pe mama la mesele de sarbatori. Are un gust minunat si atunci cand este feliat, trebuie sa recunosc ca este plin de farmec. Sper sa va aduca amintiri din copilarie si pentru unii dintre voi!
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.

Tort Muraveinik

Tort Muraveinik

Cuisine: Ruseasca

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 200 gr unt

  • 200 gr smantana 20%

  • 100 gr zahar

  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 1 varf sare

  • Crema:
  • 250 gr unt

  • 1 cutie (380 gr) lapte condensat fiert

  • 1 lingura seminte de mac (pentru decor)

  • 100 gr nuci

Modul de preparare

  • Intr-un castron se combina faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea si se amesteca bine.
    Separat, intr-un alt castron se bate untul moale (se scoate din frigider in prealabil) cu zaharul, cu un mixer la viteza mare, pana cand cristalele dulci sunt aproape complet dizolvate, iar untul devine alb si crescut in volum. Apoi se adauga smantana la temperatura camerei si se bate amestecul aproximativ 1 minut pana se omogenizeaza bine. La final se adauga amestecul uscat, combinandu-le toate, pentru a forma un aluat moale. Nu este nevoie sa framantati!
  • Se imparte aluatul in 4 parti egale. Fiecare bila de aluat se infasoara in pelicula alimentara si se baga in congelator pentru timp de 1 ora. Cand devine suficient de tare, atunci poate fi razuit prin razatoarea grosiera.Tort Muraveinik
  • Se ia o tava pentru copt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se aranjeaza un strat de aluat ras (din 2 bile) pe foaia de copt (nu este nevoie sa-l ungeti cu ulei) si se coace la 180°C aproximativ 10-15 minute, pana cand se rumeneste doar putin. Aveti grija sa nu ardeti aluatul, deoarece este usor de copt. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Astfel se procedeaza si cu celelate 2 bile de aluat.
  • Se pregateste crema.
    Se bate untul moale (scos in prealabil la temperatura camerei) cu un mixer pana devine pufos (1-3 minute). Treptat (cate 1 lingura) se adauga lapte condensat fiert. Se bate bine crema pana capata o consistenta neteda.
  • Intr-un castron se farama cu ajutorul mainilor aluatul, se adauga nucile zdrobite si se impreuneaza cu crema. Tot ce ramane este sa-i dam forma unui „musuroi de furnici” mare pe un platou. Amestecul va fi foarte lipicios. Se stropeste cu seminte de mac si se pastreaza la frigider pentru cel putin 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte.Tort Muraveinik
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort Muraveinik

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort Muraveinik

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *