Empanadas sunt niste placintele mici tipic spaniole. Se pot folosi cu diferite umpluturi: branza, carne, legume, fructe.

Empanadas
Ingrediente
400 gr faina
2 oua
160 gr unt
2 linguri de smantana
1 ou pentru uns
- Umplutura cu mere:
mere
magiun
nuca macinata
- Umplutura cu branza:
branza de vaci
ou
marar
sare (foarte putin)
Modul de preparare
- Se amesteca faina cu untul topit pana cand se obtine un aluat nisipos. Se adauga apoi 2 oua si smantana, formand o bila.
- Aluatul se inveleste intr-o folie si se da la rece in frigider cam 30 min.
- Cu sucitorul se intinde aluatul subtire, se fac cercuri cu ajutorul unui pahar.
- Se adauga umplutura si se pliaza aluatul, avand grija sa se lipeasca bine. La dorinta se poate folosi orice umplutura.
- Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35 minute, pana se rumenesc.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Meniuri pentru copii.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.