Jeleu stratificat de Craciun, un desert colorat, frumos si gustos. Acest desert este un rasfat la mesele de sarbatoare. Este o versiune de Craciun, deoarece se foloseste jeleu rosu si verde.
Jeleu stratificat de Craciun
Ingrediente
2 pachete jeleu rosu
2 pachete jeleu verde
2 pachete jeleu alb
600 ml lapte fierbinte
1200 ml apa fierbinte
Modul de preparare
- Un vas patrat se pulverizeaza usor cu spray de gatit, iar apoi se sterge cu ajutorul unui prosop de hartie excesul de ulei.
- Intr-un bol se pune un pachet de compozitie rosie la care se adauga 300 ml apa fierbinte. Se amesteca bine pana se dizolva bine compozitia. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna in vas. Se scot toate bulele de aer si se da la rece in frigider.
- Intre timp se prepara una din compozitiile albe. La fel se ia un pachet si se toarna intr-un bol la care se adauga 300 ml lapte fierbinte. Se amesteca bine pana se dizolva compozitia.
- Cand stratul de jeleu rosu s-a intarit bine, se toarna deasupra stratul alb si se da iarasi la rece in frigider.
- Intre timp se prepara jeleul verde. Astfel urmand procedura si cu restul pachetelor rosu, alb apoi verde.
- Tava terminata se lasa la rece timp de 2-3 ore sau peste noapte. Cand e gata de servit, se rastoarna pe o masa de taiat. Se taie patrate egale sau romburi, dupa preferinta.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.