Nimic nu se compara cu bucuria de a savura un salam de biscuiti. Acesta este desertul pe care il iubim cu totii, mai ales ca mereu ne aduce aminte de copilarie. Se prepara foarte usor si rapid iar portia dulce de salam surprinde nu doar pe copii dar si pe cei adulti.
Salam de biscuiti
Ingrediente
500 gr biscuiti simpli
150 gr unt
200 ml lapte
100 gr zahar
2 linguri de cacao
150 gr mix de migdale, alune, nuci, stafide
esenta de rom
zahar pudra
Modul de preparare
- Biscuitii se rup cu mana intr-un vas destul de incapator.
- Intr-o cratita se pun la incalzit laptele cu untul si se omogenizeaza bine pe foc pana se topeste. Dupa care se adauga zaharul si cacaua si se lasa sa dea in clocot. Se stinge focul si se lasa 10 minute sa se raceasca dupa care se adauga esenta de rom.
- Sosul se toarna peste biscuitii rupti. Se adauga si mixul de alune si se omogenizeaza bine. Se lasa 5-10 minute sa se odihneasca.
- Compozitia se imparte in doua. Pe masa de lucru se intinde o folie alimentara si peste ea se pune umplutura de biscuiti. Se da o forma frumoasa, apoi se ruleaza folia strans oferindu-i forma de salam. Se rasucesc bucatile de folie de la capete si se leaga bine.
- Salamurile de biscuiti se dau la rece in frigider, cel mai bine peste noapte, sa fie taiate a doua zi. La despachetarea salamului se presara cu zahar pudra. Se pastreaza cel mai bine la rece in frigider.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.