In sezonul fructelor, am pregatit o prajitura cu nectarine si coacaza neagra. De data aceasta, am preparat-o cu faina de orez si am obtinut o prajitura pufoasa si foarte gustoasa. Combinatia de dulce-acrisor e perfecta in sezonul de vara, de aceea va recomand si voua cu drag sa o preparati.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Prajitura cu nectarine si coacaza neagra
Ingrediente
200 gr faina de orez
3 oua
60 ml ulei
60 ml lapte
100 gr zahar
10 gr praf de copt
50-100 gr coacaza neagra
2 nectarine
Modul de preparare
- Intr-un bol se mixeaza cateva minute ouale impreuna cu zaharul. Se adauga uleiul, laptele si se mai mixeaza cateva minute. Faina impreuna cu praful de copt se adauga si ele si se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia. La final se adauga coacaza neagra.
- Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra se aranjeaza feliile de nectarine. Se coace in cuptor la 180°C, timp de 30-40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi se transfera pe un gratar si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.