Salata Mimoza este o salata festiva de origine ruseasca. Este una dintre salatele mele preferate specifice sarbatorilor de iarna. Aceasta salata este pur si simplu superba! O salata in straturi eleganta, festiva, atragatoare pentru ochi si delicioasa la gust! Iar finisajul elegant de galbenus de ou cu crengutele de rozmarin verde face tot efectul!
Salata Mimoza
Cuisine: RuseascaIngrediente
1 conserva de ton
2 cartof mari
2 morcovi mari
4 oua
150 gr cascaval
150-200 gr maioneza
Modul de preparare
- Pentru inceput se pun la fiert in apa cu sare ouale. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca complet. Dupa care se curata de coaja.
Separat in alta cratita se pun legumele la fiert. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca complet dupa care se curata. - Folosind un inel reglabil alimentar, in mijlocul unei farfurii se pune mai intai tonul maruntit in prealabil cu o furculita. Apoi se razuieste deasupra cartofii, se presara cu putina sare si se acopera cu maioneza.
- Urmeaza stratul de morcovi razuiti care la fel se acopera cu maioneza. Dupa care se razuieste cascavalul, iarasi maioneza. La final se acopera cu albusul de ou razuit prin razatoare mica. Cu mare atentie se scoate inelul si se decoreaza cu galbenus si crengute de rozmarin proaspat.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Salate.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.