Ardei umpluti cu carne si orez serviti cu sos de rosii. Este o reteta traditionala si foarte usor de preparat. Inca din copilarie a ramas una dintre mancarurile mele preferate. Imi place sa le servesc cu smantana. Cei care doresc pot incerca aceasta reteta simpla oferita de mine.
Ardei umpluti cu carne si orez
Ingrediente
5 ardei
1 lingura de ulei
300 ml piure de rosii
- Pentru umplutura:
400 gr carne tocata de porc (nu foarte grasa)
1 morcov mediu
1 ceapa medie
3 linguri de orez
½ legatura patrunjel
1 lingurita boia de ardei dulce
sare, piper
Modul de preparare
- Intr-un bol, separat, se condimenteaza carnea tocata cu sare, piper si boia. Ceapa se toaca cat mai marunt si se impreuneaza cu morcovul ras, patrunjelul tocat marunt si orezul spalat. Se da gust cu sare si piper.
- Aceasta compozitie se incinge intr-o tigaie, cu putin ulei. Peste cateva minute se adauga si carnea, lasand-o pe foc pana isi schimba uniform culoarea, devenind alba.
- Intre timp, ardeii se spala si se curata de seminte, lasand cate un capacel in apropierea coditelor. Ardeii se umplu cu compozitia din tigaie, punandu-le si capacul cu codita. Se aseaza in picioare intr-un vas.
- Deasupra lor se toarna sosul de rosii si se completeaza cu apa, pana la jumatatea inaltimii ardeilor. Se ofera gust cu sare la bulion. Se lasa la fiert, la foc mic, pana cand apa putin scade iar ardeii sunt fierti (se pot testa cu furculita).
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Legume.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.