Berry Crisp cu zmeura este un amestec usor crocant de zmeura ce poate fi servit perfect cu o lingurita imensa de inghetata. Este unul dintre deserturile mele preferate de casa, usor de preparat, din doar cateva ingrediente. Desertul de fructe crocante servit cu bucurie!
Berry Crisp cu zmeura
Ingrediente
- Umplutura:
350 gr zmeura (congelata sau proaspata)
10 gr faina
30 gr zahar
- Topping:
70 gr faina
100 gr zahar brun
1/2 lingurita scortisoara
100 gr unt rece (taiat in bucati mici)
100 gr fulgi de ovaz
Modul de preparare
- Intr-un castron mare se amesteca faina, zaharul brun, scortisoara. Se adauga bucatile reci de unt taiate cubulete si se amesteca pana cand se obtine faramituri. Se adauga si fulgii de ovaz si se amesteca totul impreuna. Se lasa deoparte.
- Pentru umplutura se amesteca zmeura cu restul ingredientelor pana cand toata zmeura este bine acoperita.
- Se ia o tava termorezistenta si se stropeste cu spray de gatit. Se toarna amestecul de fructe si se intinde intr-un singur strat uniform. Peste care se presara toppingul de fulgi de ovaz.
- Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 de minute sau pana cand umplutura este moale si toppingul este auriu. Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca inainte de servire.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.