Faimoasele bomboane Raffaello din doar 3 ingrediente. Un desert ideal, deloc sofisticat, ce se prepara foarte rapid chiar in conditiile casnice. Dupa ce v-am oferit reteta minunata de Ferrero Rocher de casa, astazi va prezint si reteta minunata a acestor bomboane.
Bomboane Raffaello
Ingrediente
1 cutie lapte condensat (380 gr)
170 gr nuca de cocos (+ 70 gr pentru decor)
migdale
Modul de preparare
- Intr-un vas potrivit se combina laptele condensat si nuca de cocos. Dupa care se amesteca incorporandu-le bine. Compozitia se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Laptele condensat sa fie bine absorbit in nuca de cocos. Daca vi se pare mult prea moale se poate de adaugat nuca de cocos.
- Compozitia obtinuta se portioneaza in cantitati de aproximativ 10 gr., formand bilute mici. Bilutele se modeleaza intre palme.
- Se ia o migdala si se adauga in mijlocul bilei si se modeleaza din nou in palme, astfel incat migdala sa fie acoperita, dupa care se trece prin nuca de cocos. Astfel se procedeaza cu restul bomboanelor.
- Bomboanele Raffaello se dau la rece in frigider pe 30 de minute inainte de servire.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.