Acest brad de Craciun cu spanac este un aperitiv perfect pentru sarbatori. Sezonul de Craciun este deosebit, deoarece exista tot felul de oportunitati pentru gustari delicioase pe care nu le mananci pe tot parcursul anului. Am vrut sa prepar o gustare festiva, dar totusi usoara, asa ca am venit cu ideea acestui brad de Craciun umplut cu spanac.
Brad de Craciun cu spanac
Ingrediente
1 rulou de aluat foietaj
100 gr spanac
1 pachet de branza Feta
30-40 gr cascaval
praf de nucsoara
condimente italiene
sare, piper
1 catel de usturoi
1 cub de unt, topit
Modul de preparare
- Spanacul spalat si scurs de apa, se marunteste putin cu ajutorul unui blender.
- Intr-un bol se combina spanacul cu branza, maruntita cu ajutorul mainilor, sare, piper, condimente italiene, praf de nucsoara si se amesteca bine.
- Aluatul dezghetat se intinde pe o hartie de copt, pusa pe masa de lucru. Cu ajutorul unui cutit se taie in forma potrivita. Apoi se indeparteaza marginile, lasand deoparte..
- Amestecul de umplutura se intinde uniform peste o parte de aluat. Se adauga cascaval ras si se acopera cu cealalta parte de aluat.
- Cu ajutorul unui cutit se taie “ramurile” pe ambele parti, lasand un “trunchi” in mijloc. “Ramurile” taiate se rasucesc usor.
- Bradul se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute, pana cand este gata rumenit deasupra. Cand este gata se scoate si se unge cu amestecul din unt topit si usturoi pisat.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.