Briose cu afine si crema. Daca sunteti si voi ca si mine, iubitori de aceste briose, atunci aceasta este reteta perfecta, doar ca de data aceasta am incercat cu adaugare de crema. Sunt la fel de gustoase, pufoase si moi ca si briosele cu coacaza neagra pe care le-am facut mai demult.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Briose cu afine si crema
Ingrediente
2 oua
125 gr iaurt grecesc
80 gr unt topit
10 linguri zahar
10 linguri faina
10 gr praf de copt
300 gr afine
sare- Crema:
200 gr frisca lichida 30%
200 gr crema de branza
30-40 gr zahar pudra
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte.
- Intr-un alt bol se amesteca cu telul ouale, untul topit si iaurtul. Dupa care se impreuneaza ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit se adauga afinele.
- Se trece intr-o tava pentru cupcake si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Cand sunt gata se lasa sa se odihneasca 5 minute. Apoi se transfera pe un gratar pentru a se raci complet. - Se prepara crema. Se mixeaza frisca lichida cateva minute pana devine cremoasa. Dupa care se adauga crema de branza si zaharul pudra si se continua cu mixarea 1-2 minute. Se pune crema intr-un push si se orneaza briosele.
- Savurati si bucurati-va cu placere!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.