Aceste prune umplute cu nuci, fierte in vin si glazurate cu crema sunt deosebit de gustoase si hranitoare. Este o reteta specifica pe masa de sarbatoare a moldovenilor, pregatita cu multi ani in urma de mame si bunici. Va indemn sa incercati reteta mea de prune luata din carnetelul mamei mele.

Prune umplute cu nuci
Ingrediente
prune uscate fara samburi
miez de nuci
vin rosu
zahar
- Pentru crema:
200 gr smantana 25-30%
1 lingura zahar
1 pliculet zahar vanilat
Modul de preparare
- Pentru inceput prunele se pun intr-un bol cu apa fiarta, fierbinte. Se lasa sa se hidrateze cca 30-45 minute. Dupa ce s-au inmuiat foarte bine, se scurg bine de apa, se lasa sa se racoreasca si se umple fiecare pruna cu cate un miez de nuca.
- Prunele umplute se pun intr-o cratita la foc mic, peste care se toarna vin rosu atat cat sa acopere prunele. Se indulcesc cu zahar dupa gust. Se lasa la foc mic sa fiarba pana cand scade cantitatea de vin.
- Dupa ce prunele au fiert, se stinge focul si se lasa sa se racoreasca complet. Intre timp se pregateste crema. Intr-un bol se pune smantana, zaharul si vanilia si se mixeaza cu mixerul pana se obtine o crema potrivita.
- Odata ce s-au racit, prunele se aseaza in farfurii si se decoreaza cu crema.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.