Sarlota umeda cu mere este o prajitura pufoasa, delicioasa si usor de preparat. Este o reteta foarte interesanta pe care am testat-o si am ramas foarte multumita de rezultatul obtinut. Pufoasa, moale dar totodata umeda, cu siguranta am s-o mai prepar. Deci, va recomand sa o incercati neaparat!
Sarlota umeda cu mere
Ingrediente
3 oua
180 gr zahar
100 gr unt
200 ml lapte
200 gr faina
10 gr praf de copt
1 lingurita scortisoara
3 mere
Modul de preparare
- Merele se curata de coaja si cotor. Doua mere se taie cubulete, iar un mar se taie in felii nu prea subtiri.
- Intr-un bol incapator se bate ouale cu zaharul, adaugand untul topit si laptele. Spre final se adauga faina impreuna cu praful de copt si scortisoara.
- In compozitia obtinuta se adauga merele taiate cubulete, se amesteca usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, niveland uniform. Deasupra se aseaza feliile de mere taiate.
- Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 50-60 de minute, pana cand e gata si trece testul scobitorii. Cand e gata, se lasa sa se raceasca putin in tava apoi se scoate si se presara cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.