Panna Cotta bogata si cremoasa! Este un desert usor de facut, dar care este incredibil de gustos. Mai ales atunci cand este imbunatatit cu un sos de zmeura, tentant si rosu superb!
Ce este oricum panna cotta?
Panna Cotta este un desert rece popular italian facut din smantana (adesea din lapte sau iaurt), care este indulcit cu zahar, aromat cu vanilie si cu gelatina pentru a se ingrosa si a-si mentine forma.
Panna Cotta
Cuisine: ItalianaIngrediente
500 ml smantana dulce 30%
50 gr zahar
extract de vanilie
7 gr gelatina
60 ml apa
Modul de preparare
- Pentru inceput se pune intr-un bol gelatina impreuna cu apa la hidratare. Intre timp, intr-o cratita la foc mediu, se incalzeste smantana si zaharul, amestecand frecvent pentru a dizolva zaharul.
- De indata ce se observa ca apar bule mici in jurul marginii, se indeparteaza de pe foc. Se adauga gelatina, esenta de vanilie si se amesteca usor cu o spatula.
- Se toarna in vase ramekin de silicon sau pahare si se dau la rece in frigider pentru cel putin 4 ore. Se serveste cu sos de fructe sau fructe proaspete.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Panna Cotta.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.