Briose fragede cu coacaze negre, delicioase, frumoase si pline de fructe suculente! Folositi coacaze negre proaspete sau congelate pentru aceste briose. Reteta este foarte usoara si sunt flexibile prin faptul ca puteti schimba fructele, deci orice tip de fructe de padure pe care le aveti. Briosele, de fapt, fac nu numai un desert perfect, dar le puteti lua la un mic dejun rapid sau la un picnic, petrecere, etc.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Briose cu coacaze negre
Ingrediente
4 oua
160 gr zahar
150 gr iaurt natural
200 gr smantana 25%
50 gr unt
50 gr ulei
400 gr faina
10 gr praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
praf de sare
esenta de vanilie
300 gr coacaze negre
Modul de preparare
- Pentru inceput, intr-un bol se bat cateva minute ouale pana devin pufoase si isi schimba culoarea. Treptat se adauga zaharul, sare, vanilie, iaurtul, smantana, untul topit si uleiul. Se amesteca usor pana la omogenizare. In compozitie se adauga bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se lasa 2-3 minute. Spre final se cerne faina cu praful de copt. Se incorporeaza usor si coacazele negre.
- Se imparte intr-o tava pentru cupcake si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Cand sunt gata se lasa sa se odihneasca 5 minute. Apoi se transfera pe un gratar pentru a se raci complet. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.