Chec cu pere intregi este un desert delicios de toamna. Un desert rapid, spectaculos. Un chec pufos cu pere intregi, extrem de delicios. Sper sa va placa si sa-l savurati cu mare drag.
Chec cu pere intregi
Ingrediente
3 oua
300 gr zahar
200 gr iaurt natural/grecesc
100 ml ulei
130 gr amidon de porumb
200 gr faina
10 gr praf de copt
20 gr cacao
3 pere
fulgi de migdale
Modul de preparare
- Mai intai perele decojite se pun intregi la fiert circa 15 minute in apa cu 3 lingurite de zahar si 1 lingurita esenta de rom sau alte arome dupa gust.
- Pentru aluat, se amesteca cu telul ouale cu iaurtul. Se adauga zaharul, uleiul si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena. La sfarsit se adauga amidonul de porumb, praful de copt, faina cernuta si cacaua. Se amesteca foarte bine si se toarna o parte din compozitie intr-o tava pentru cozonac, tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Cele 3 pere fierte se infig in compozitie cu o distanta egala intre ele.
- Apoi se toarna cu atentie restul compozitiei pentru a acoperi perele si se presara cu fulgi de migdale. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 60 de minute, pana trece testul scobitorii. Dupa scoatere, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.