Noduri de dovleac cu mere, scortisoara si nuci caramelizate. Sunt niste chifle sanatoase, gustoase, ce pot fi mancate chiar si la micul dejun. Au iesit atat de puhave si moi, cu un gust tomnatic foarte deosebit.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.

Noduri de dovleac
Ingrediente
350 gr faina
1 pachet (7 gr) drojdie uscata
100 gr zahar
1 ou
25 gr unt moale
200 gr piure de dovleac
- Umplutura:
1 mar
50 gr nuci maruntite
50 gr zahar
50 gr unt, topit
1 lingurita scortisoara
- Adaugator:
1 galbenus de ou
1 lingura de lapte
Modul de preparare
- Se amesteca faina, zaharul si drojdia impreuna. Se adauga oul, untul moale la temperatura camerei si se framanta scurt cu un carlig de aluat.
- Se adauga piure-ul de dovleac si se framanta totul bine. Bila de aluat se lasa sa creasca la loc cald timp de 1 ora.
- Intre timp se pregateste umplutura.
Se curata marul de coaja si se taie in bucati mici. Se prajesc/caramelizeaza nucile si zaharul intr-o tigaie. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu scortisoara. - Se ia cate o bucata din aluat si cu ajutorul sucitorului se intinde putin aluatul. Se unge cu unt topit, se stropeste cu nuci caramelizate si se adauga bucati de mere. Daca doriti puteti adauga si stafide.
- Se ruleaza pe lungime, se aplatizeaza putin rulada si se taie pe lungime la mijloc, un capat lasand netaiat. Se aseaza cele doua suvite alternativ una peste alta pentru a crea un fel de impletitura, se unesc capetele formand un cerc si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Vedeti imaginea:
- Astfel se procedeaza cu restul aluatului. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute in tava dupa care se ung cu galbenus de ou batut cu lapte si se coc pana se rumenesc in cuptorul preincalzit la 180°C.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.