Cine nu iubeste aceasta reteta usoara de vara? Acesti dovlecei pane cu sos de usturoi este mancarea perfecta in sezonul de vara. Alaturi de acesti dovlecei am preparat un sos rapid si gustos din iaurt cu usturoi proaspat zdrobit. Sper sa va placa reteta mea si sa o preparati cu mare drag.
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Ingrediente
2 dovlecei
4-5 linguri de faina
2 oua
sare, piper
- Pentru sos:
200 gr iaurt natural/grecesc
3 catei de usturoi
marar
sare
Modul de preparare
- Dovleceii spalati se taie rondele, fara a fi curatati de coaja. Se presara cu sare si piper, lasandu-i 5-10 minute sa-i patrunda sarea.
- Intr-un bol mic se bat bine ouale. Intr-o farfurie se pune faina. Dovleceii se trec intai prin faina, apoi prin ou si se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc mediu. Se prajesc si se rumenesc bine pe ambele parti. Se scot pe un platou cu prosop de hartie pentru a se usca de surplusul de ulei.
- Pentru sos:
Cateii de usturoi se curata si se piseaza intr-un bol mic. Se adauga iaurtul, putina sare si mararul spalat si tocat marunt. Se amesteca bine ingredientele. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.