Atunci cand vrei sa gatesti ceva gustos si rapid pentru intreaga familie, acest sos alb cu ciuperci si piept de pui delicios si satios se potriveste de minune alaturi de o garnitura. Aceasta reteta de sos poate fi o alegere ideala.
Sos alb cu ciuperci și piept de pui
Ingrediente
500 gr piept de pui
500 gr ciuperci champignon
1 ceapa
1,5 pahar de lapte
2 linguri de smantana
2 linguri de faina
ulei
sare, piper
Modul de preparare
- Pieptul se spala, se taie bucati mici. Ciupercile la fel se spala si se taie felii.
- Pieptul impreuna cu ciupercile si cu ceapa taiata marunt se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei la foc mediu. Se lasa cam 10 minute, pana aproape sunt gata.
- Cand ciupercile cu carnea s-au calit bine, se adauga faina si se amesteca. Apoi se adauga smantana si apoi laptele.
- Se condimenteaza cu sare si piper, oferindu-i gust si se lasa inca 5-10 minute pe foc. Daca consistenta e prea groasa se adauga putina apa.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Sosuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.