Tocanita din ficat de vitel aromata si cu un gust nemaipomenit. Ficatul de vitel mi se pare mai fraged decat cel de porc, de aceea il prefer mai mult. Este o reteta rapida care se prepara in 30 – 40 de minute. Este o tocanita delicioasa cu multa ceapa. Ceapa fiind “cheia” acestei retete, necesara in cantitate mare. Cu cat e mai multa ceapa, cu atat este mai savuroasa aceasta mancare.
Tocanita din ficat de vitel
Ingrediente
500 gr ficat de vitel
300 ml lapte
300 gr ceapa
3 catei de usturoi
100 ml vin alb sec
rozmarin verde (o crenguta)
sare, piper
Modul de preparare
- Pentru inceput intr-un castron se pun laptele cu ficatul taiat bucati si se lasa timp de minim o ora pentru a scoate toxinele din ficat.
- Dupa aceea, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, se pune la calit ceapa tocata marunt. Se acopera cu un capac sa se innabuse, amestecand din cand in cand. Atentie sa nu se arda!
- Peste vreo 5 minute se adauga ficatul, usturoiul pisat si se amesteca. Se pune si rozmarinul. Se lasa cam 10 minute din nou sub capac, amestecand din cand in cand.
- Aproape de sfarsit se ia capacul si se lasa sa scada apa din tigaie. Cand apa s-a evaporat, se toarna vinul oferindu-i o aroma minunata. Se lasa pe foc inca vreo 5 minute si se stinge focul. Abia acum se condimenteaza cu sare si piper oferindu-i un gust nemaipomenit de delicios.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de vita.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.