Cei mai pufosi papanasi facuti vreodata! Da, eu mai am si alte retete de papanasi, insa aceasta e reteta ce va fi preferata mea. Atat de gustosi, moi si deliciosi s-au primit, incat doar privindu-i, deja doresti sa-i prepari si tu.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Cei mai pufosi papanasi
Ingrediente
500 gr branza de vaci
2 oua
50 gr zahar
1/4 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
30 gr gris
15 gr amidon de porumb
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca branza cu restul ingredientelor pana la omogenizare. Compozitia se lasa 5 minute la odihna.
- Pe masa de lucru presarata cu faina, se dau forma papanasilor: se ia cate o lingura plina de branza si cu ajutorul unui inel de bucatarie se dau forma papanasilor.
- Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pun la prajit papanasii la foc mic-mediu pentru a nu se arde. Se verifica cu ajutorul unei spatule partea inferioara ca sa fie rumena, apoi se intoarce pe cealalta parte pentru a se praji. Astfel se procedeaza si cu restul papanasilor pana sunt gata toti.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Papanasi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.