Va prezint o reteta rapida de turte cu cartofi si cascaval la tigaie. Sunt rapide, gustoase si economice! Sunt o alegere potrivita atunci cand nu stii ce sa mai pregatesti pentru masa, dar in acelasi timp sa fie rapid. Se servesc calde!
Turte cu cartofi si cascaval
Ingrediente
- Pentru aluat:
100 gr faina
60 ml lapte
10 gr unt (topit)
- Pentru umplutura:
300-400 gr piure de cartofi
100 gr cascaval
Modul de preparare
- Pentru inceput se prepara din timp piure-ul de cartofi si se lasa la o parte.
- Intr-un bol se amesteca faina cu laptele si untul topit pana se omogenizeaza bine.
- Aluatul obtinut se imparte in cateva bile egale si se lasa 15 minute sa se odihneasca.
- Pe masa de lucru, presarata cu faina, se intinde fiecare biluta de aluat sub forma de turta rotunda.
- Se adauga 2-3 linguri piure de cartofi la mijloc, cascaval ras, apoi se lipesc toate marginile, acoperind complet umplutura. Apoi se intoarce turta invers si se intinde inca putin cu sucitorul.
- Intr-o tigaie incinsa bine cu ulei se prajesc turtele 5-10 minute pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Placinte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.