Acest delicios cheesecake cu glazura combina un cheesecake cremos cu un strat de ciocolata de vis pentru cei care nu pot alege intre un desert de ciocolata sau cheesecake! Acesta este un cheesecake super cremos, cu un ganache delicios, care este modalitatea perfecta de a-ti rasfata persoana iubita sau chiar si oaspetii.
Cheesecake cu glazura
Cuisine: AmericanaIngrediente
- Blat:
200 gr biscuiti simpli, macinati
50 gr unt, topit
- Crema:
400 gr branza de vaci
120 gr smantana
100 gr zahar
2 oua
10 gr zahar vanilat
30 gr amidon de porumb
- Glazura de ciocolata:
100 gr ciocolata cu lapte
30 gr ulei
Modul de preparare
- Biscuitii macinati se combina cu untul topit si se pun intr-o tava de tort (diametrul ~20 cm). Se distribuie uniform, presand foarte bine. Se da la rece timp de 20 de minute sau pana se prepara crema.
- Branza se amesteca cu smantana, zaharul, ouale, vanilia si amidonul cu ajutorul unui tel. Se toarna peste stratul de biscuiti si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit la 150°C timp de 1 ora. Cand este gata, se deschide usa cuptorului si se lasa cheesecake-ul putin sa se raceasca. Dupa care se scoate si se lasa la temperatura camerei sa se raceasca complet.
- Pentru glazura: ciocolata se topeste la bain-marie, dupa care se amesteca cu uleiul. Se toarna desupra cheesecake-ului, niveland uniform. Se da la rece in frigider.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Salut, am incercat si eu acest desert minunat. Este simplu in pregatire si mega gustos. Va multumesc pentru receta!
Un adevărat deliciu!
L-am tăiat fiind încă călduț, copiilor le-a plăcut nespus, au solicitat și pentru a doua zi același desert, deci îl gătesc a doua zi consecutiv.
P.S e si usor de realizat!
Mulțumesc pentru recetă!:clap:
Buna draga Victoria, am ramas placut surprinsa de comentariul dvs. Ma bucura faptul ca ati ramas multumita de reteta acestui desert, intr-adevar foarte gustos! Am indulcit copilasii dvs. cu reteta mea, sa fie sanatosi!