Cotlet de porc cu os la cuptor aromat, fraged si suculent. Datorita marinadei formate, carnea este foarte fina si deosebit de gustoasa! Reteta este una simpla si usor de preparat.
Cotlet de porc cu os la cuptor
Ingrediente
2-2,5 kg cotlet de porc cu os
2-3 crengute rozmarin verde tocat marunt
1 lingurita boia de ardei dulce
3-4 catei de usturoi
2 linguri miere de albini
1 lingura sos de soia
2-3 linguri sos BBQ
sare,piper
Modul de preparare
- Pentru inceput carnea adusa la temperatura camerei, se cresteaza profund cu un cutit. Se condimenteaza pe ambele parti, inclusiv si intre sectiuni cu: sare, piper, rozmarin, boia si usturoi tocat marunt.
- Dupa care se ia cotletul si se aseaza pe o folie de aluminiu, apoi se unge cu miere si se stropeste cu sos de soia. Cotletul de porc se inveleste bine in folia de aluminiu. Daca este necesar se mai adauga o folie, astfel cotletul sa fie bine acoperit.
- Se da la rece in frigider pentru cel putin 4-5 ore, pentru a se marina bine. Cu 1 ora inainte de a se baga la cuptor se scoate la temperatura camerei.
- Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 80-90 de minute. Dupa care se scoate si se taie atent folia deasupra, astfel incat cotletul sa ramana in folie, doar ca sa fie descoperit deasupra. Se unge cu sos BBQ si se da din nou in cuptor timp de 10-15 minute pana se rumeneste frumos. Sosul format nu se arunca, dar se toarna intr-un bol mic si se serveste cu carne.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de porc.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.