Aceasta crema de pui cu ciuperci este o mancare simpla, dar foarte eleganta. Este preparata cu ingrediente simple intr-un sos cremos si delicios. O mancare perfect potrivita pentru o cina in familie.

Crema de pui cu ciuperci
Ingrediente
500 gr piept de pui (dezosat si fara piele)
150 gr ciuperci Champignon
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
200 ml smantana
100 gr crema de branza
100 ml vin alb
1 lingurita amidon de porumb
4-5 rosii cherry mici
patrunjel
ulei de masline
frunze de dafin
condimente cu gust de gaina
sare, piper
Modul de preparare
- Intr-o cratita cu putina apa, vin alb si frunze de dafin, se pun la fiert bucatile din piept de pui pentru cateva minute.
- Intre timp intr-o tigaie incinsa cu ulei se caleste ceapa tocata, usturoiul taiat felii, ciupercile, adaugand sare si piper pana sunt moi si parfumate.
- Dupa ce carnea a fiert, se scoate si se pune in tigaie adaugand si cateva linguri de bulion in care a fiert carnea (5-6 linguri, la dorinta). Se lasa la gatit la foc mediu, aproximativ 10 minute.
- Intre timp, intr-un bol se amesteca smantana cu crema de branza si amidonul. Se adauga amestecul in tigaie se condimenteaza, oferindu-i gust si se lasa la gatit cateva minute pana se ingroasa. La dorinta, daca crema prea s-a ingrosat, se mai adauga putina apa.
- La sfarsit se stinge focul si se decoreaza cu rosii cherry si patrunjel tocat marunt. Se serveste calda.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.