Pui cu unt si usturoi este un pui fraged si suculent, scaldat intr-un sos bogat de unt cu usturoi, cu un strop de vin pentru aroma. Aceasta reteta usoara de pui va deveni preferata in familie!
Pui cu unt si usturoi
Ingrediente
500 gr piept de pui
3 linguri ulei de masline
sare, piper
1/2 cana vin alb
oregano, cimbru, rozmarin
80 gr unt
2 catei usturoi
Modul de preparare
- Mai intai se pregateste puiul. Adica se spala si se taie in jumatate. Cu ajutorul unui tocator se bate usor carnea. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, cimbru si rozmarin.
- Intr-o tigaie mare, se adauga uleiul de masline, puiul tocat asezonat uniform si se gateste la foc mediu-mare timp de 5 minute. In timp ce se prajeste nu se atinge sau se misca. Pentru piept mai gros se prajeste timp de 7-10 minute. Se lasa sa se gateasca si pe cealalta parte.
- Dupa care se scoate cu o spatula si se aseaza pe un platou sa se odihneasca. Ar trebui sa aiba o culoare aurie medie.
- In tigaia cu uleiul ramas, se adauga vinul si se lasa lichidul sa se abureasca timp de cateva secunde. Se adauga untul si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu. Se adauga usturoiul zdrobit si se gateste pana este parfumat, aproximativ 1 minut.
- Se opreste focul, se adauga puiul inapoi in tigaie, turnand sosul peste pui. Se orneaza cu patrunjel proaspat si se serveste imediat alaturi de o salata sau orez.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.