Aceste flori din foietaj cu sunca si cascaval sunt niste aperitive rapide si gustoase. Se prepara in cateva minute daca aveti la indemana aluatul foietaj.
Flori din foietaj cu sunca si cascaval
Ingrediente
400 gr aluat foietaj
200 gr sunca
200 gr cascaval feliat rotund
1 galbenus de ou
seminte de susan
Modul de preparare
- Cu ajutorul unui inel cu D=8cm se formeaza cercuri din aluat. Dupa care se pune aluat-sunca-cascaval-aluat.
- Cu ajutorul unui cutit se taie in cateva parti, evitand mijlocul. Fiecare parte se rasuceste cate o data, astfel formand o floare.
- Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus si se presara cu seminte de susan. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.