Cosulete aperitiv cu ciuperci din foietaj, usor de facut, din cateva ingrediente si foarte gustoase. Sunt perfecte pe un platou de aperitive cu care poti bucura oaspetii la o masa de sarbatoare. Am obtinut un rezultat deosebit de gustos si apetisant.
Cosulete aperitiv cu ciuperci
Ingrediente
300 gr aluat foietaj
10 ciuperci Champignon
1 ceapa
1-2 catei de usturoi
50 gr cascaval
1 legatura marar verde
sare, piper
Modul de preparare
- Pentru inceput se scoate aluatul de foietaj din congelator pentru a ajunge la temperatura camerei.
- Dupa care se pregateste umplutura. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune la calit ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi se adauga ciupercile taiate in cubulete cat mai mici. Se ofera gust cu sare si piper si se lasa la calit pana se evapora tot lichidul lasat. Cand sunt gata se lasa deoparte sa se raceasca.
- Aluatul foietaj se imparte in 12 patratele egale. Aceste patratele se aseaza intr-o tava de muffins/briose. Mijlocul fiecarui cosulet se inteapa cu o furculita.
- Peste ciupercile racite se adauga marar tocat marunt si cascaval ras fin. Dupa care se adauga in cele 12 cosulete.
- Cosuletele se coc in cuptorul preincalzit la 180°C circa 30-35 de minute, pana se rumenesc usor deasupra si sunt gata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.