Fursecuri de dovleac cu fulgi de ciocolata sunt unele dintre prajiturile mele preferate de toamna! Acestea sunt uimitor de moi, au gust de dovleac si se topesc, pur si simplu, in gura. Au o aroma unica, incredibila si sunt usor de facut.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Fursecuri de dovleac cu fulgi de ciocolata
Ingrediente
150 gr piure de dovleac
100 gr unt
150 gr zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita scortisoara
250 gr faina
1 lingura praf de copt
100 gr picaturi de ciocolata
Modul de preparare
- Pentru inceput, cine nu stie inca cum se obtine piureul de dovleac va voi explica in cele ce urmeaza. Deci, dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi. Se pune intr-o cratita si se acopera cu apa. Se pune la foc si se fierbe pana cand se inmoaie, adica pana cand se poate de zdrobit cu furculita. Se scurge complet excesul de apa si se piseaza sau cu ajutorul unui blender se mixeaza pana devine cremos omogen. Apoi se lasa sa se raceasca. Acest proces se poate de facut si cu o zi inainte de coacere.
- Intr-un bol se pune untul moale, lasat la temperatura camerei, zaharul si sarea si se amesteca pana devine cremos cu ajutorul unui mixer manual. Se adauga piureul de dovleac. Se cerne faina, praful de copt si scortisoara si se amesteca cu o spatula pentru a forma un aluat. Se incorporeaza fulgii de ciocolata. Aluatul se da la rece timp de 30 minute, apoi va fi mai usor de modelat.
- Cu ajutorul mainilor se formeaza bilute de dimensiuni egale (aprox. 40 gr bila) aplatizandu-le usor. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute, sau pana cand partea de jos a unei prajituri este usor rumenita.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.