Va propun niste portocale umplute cu crema de vanilie destul de gustoase si aromate. Un desert foarte rapid si deosebit. Daca ai folosit pulpa de la portocale taiate in doua si ti-a ramas coaja, atunci nu o arunca, caci iti propun un mic desert delicios in coaje de portocale.

Portocale umplute cu crema de vanilie
Ingrediente
4 jumatati de portocale fara pulpa (doar coaja)
- Pentru crema de vanilie:
250 ml lapte
3 galbenusuri de ou
100 gr zahar
75 gr unt
25 gr amidon de porumb
esenta de vanilie
coaja de portocala rasa fin
Modul de preparare
- Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana capata un aspect cremos si de culoare deschisa. Dupa care se adauga amidonul si se mixeaza. Apoi se adauga treptat, o mica parte din lapte, amestecand.
- Intro cratita, la foc mediu, se toarna restul de lapte. Se impreuneaza cu amestecul de galbenusuri si se lasa la foc pana devine ca o budinca, amestecand continuu.
- Cratita se ia de pe foc. Se adauga untul amestecand pana la topire, se adauga putin de tot coaja de portocala rasa fin si vanilia. Se lasa sa se raceasca. Inainte de folosire se mixeaza 2 minute.
- Cojile de portocale se umplu cu crema, la dorinta se presara ciocolata rasa fin si se da la rece in frigider pentru cateva minute.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.