Portocale umplute cu crema de vanilie

Portocale umplute cu crema de vanilie

Va propun niste portocale umplute cu crema de vanilie destul de gustoase si aromate. Un desert foarte rapid si deosebit. Daca ai folosit pulpa de la portocale taiate in doua si ti-a ramas coaja, atunci nu o arunca, caci iti propun un mic desert delicios in coaje de portocale.

Portocale umplute cu crema de vanilie

Portocale umplute cu crema de vanilie

Ingrediente

  • 4 jumatati de portocale fara pulpa (doar coaja)

  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte

  • 3 galbenusuri de ou

  • 100 gr zahar

  • 75 gr unt

  • 25 gr amidon de porumb

  • esenta de vanilie

  • coaja de portocala rasa fin

Modul de preparare

  • Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana capata un aspect cremos si de culoare deschisa. Dupa care se adauga amidonul si se mixeaza. Apoi se adauga treptat, o mica parte din lapte, amestecand.
  • Intro cratita, la foc mediu, se toarna restul de lapte. Se impreuneaza cu amestecul de galbenusuri si se lasa la foc pana devine ca o budinca, amestecand continuu.
  • Cratita se ia de pe foc. Se adauga untul amestecand pana la topire, se adauga putin de tot coaja de portocala rasa fin si vanilia. Se lasa sa se raceasca. Inainte de folosire se mixeaza 2 minute.
  • Cojile de portocale se umplu cu crema, la dorinta se presara ciocolata rasa fin si se da la rece in frigider pentru cateva minute.
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Portocale umplute cu crema de vanilie 2

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Portocale umplute cu crema de vanilie

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *