Aceste mini torturi Medovik se obtin foarte delicioase, aspectuoase si apetisante. Tortul Medovik (cu miere) este un tort fin, moale si gustos, fiind pe placul oricarei persoane. De data aceasta am gatit cateva prajituri cu diametrul de 5 cm care se prepara foarte usor si rapid. Va recomand sa le savurati cu placere!
Mini torturi Medovik
Ingrediente
- Pentru 5 prajituri:
1 ou
40 gr miere de albini
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu
50 gr zahar
50 gr unt
180 gr faina
praf de sare
- Pentru crema:
200 gr crema de branza
100 gr smantana 30%
30 gr zahar pudra
Modul de preparare
- Cu ajutorul unui mixer se mixeaza cateva minute oul, zaharul si sarea. Intr-o cratita la foc mic se pune mierea cu bicarbonatul de sodiu, amestecand usor si observand cum volumul creste. Se stinge focul si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca usor pana se topeste, dupa care se impreuneaza cu compozitia de ou. Treptat se adauga faina incorporand totul bine.
- Aluatul obtinut se da la rece in frigider timp de 30 de minute. Dupa care se scoate si cu ajutorul unui sucitor se intinde pe masa de lucru. Iar cu ajutorul unui inel culinar se ofera forma de mini cercuri.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 5-7 minute, pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca. - Intre timp se pregateste crema. Se mixeaza toate ingredientele pana devine o compozitie omogena. Crema obtinuta se pune intr-un pos si se orneaza peste placi, asambland mini prajiturile. Se decoreaza cu fructe dupa imaginatie si se da la rece in frigider.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
ooo adorrr reteta geniala mereu gatesc doar dupa eaa
Ma bucur ca ati indragit reteta mea!
bunaa,de care branza sa folosim?
Buna, la prepararea cremei se foloseste crema de branza dar nu branza. Puteti folosi orice crema de branza clasica.