Gambe de pui cu cartofi la cuptor delicioase, aromate si foarte satioase. O reteta ce se prepara foarte simplu si accesibila oricui. Este una dintre mancarurile preferate ale sotului, fiindca este iubitor de carne si de mancare sanatoasa la cuptor. Va garantez ca va deveni si preferata voastra.

Gambe de pui cu cartofi la cuptor
Ingrediente
8 gambe de pui
10 cartofi
7-8 rosii cherry
sare, piper
boia de ardei dulce
rozmarin
oregano
curcuma
condimente pentru pui
pudra de usturoi sau 2 catei de usturoi
4 linguri de ulei
Modul de preparare
- Gambele de pui se spala si se curata. Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mai mari.
- Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cu acest amestec se condimenteaza gambele si cartofii.
- Intr-o tava se aseaza mai intai cartofii condimentati apoi deasupra gambele condimentate. Se aseaza si rosiile printe gambe. Se adauga putina apa, insa nu prea multa, atat cat sa devina suculent si sa nu se lipeasca de tava.
- Se da la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 1h – 1h 30min.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.