Gambe de pui glazurate cu miere. Suna apetisant, nu? Sunt foarte delicioase, crocante si aromate. Cine prefera combinatia de dulce-acrisor, aceasta reteta se potriveste perfect. O reteta simpla, dar cu care poti cuceri invitatii la o masa de sarbatoare. Recomand cu mare incredere!

Gambe de pui glazurate cu miere
Ingrediente
10 gambe de pui
2 linguri miere de albini
4 linguri otet de vin
2 linguri sos BBQ
1 lingura ulei de masline
1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita chimen macinat
sare, piper
Modul de preparare
- Gambele de pui ingrijite se presara cu sare si piper si se lasa cateva minute. Intr-un bol mic se amesteca mierea cu: uleiul, otetul, boiaua si chimenul. Acest lichid se toarna peste gambe si cu ajutorul mainilor se amesteca bine. Se acopera cu pelicula alimentara si se lasa la rece in frigider timp de 30 de minute.
- Dupa scoaterea din frigider, gambele se mai amesteca bine si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 40-45 de minute, pana devin gata rumene.
- Cand aproape sunt gata se scot si se ung cu sos BBQ si se mai dau in cuptor pentru 10-15 minute.
- Optional la servire cine doreste poate scurge putin suc de portocale peste gambe.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.