Un strudel rapid cu sunca si muraturi foarte apetisant, satios si gustos. Servit ca o gustare sau pur si simplu la o cina, acest aperitiv cu siguranta va deveni printre cele preferate. Va recomand sa-l gustati!
Strudel cu sunca si muraturi
Ingrediente
300 gr aluat foietaj
2 linguri maioneza
2 linguri mustar
200 gr sunca
1-2 rosii
3 castraveti murati
150 gr cascaval
sare, piper, oregano
1 ou (pentru a unge aluatul)
seminte de mac si susan
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se dezgheata in prealabil. Dupa care se intinde pe masa de lucru si la mijlocul aluatului se unge cu maioneza, apoi cu mustar. Se adauga jumatate din cascavalul ras fin.
- Dupa care urmeaza sunca si rosiile taiate cubulete. Apoi se adauga felii de castraveti murati.
- Se adauga restul de cascaval si se presara cu condimente. Cu o margine a aluatului se acopera putin peste umplutura si se ruleaza cu atentie. Marginile ruloului obtinut se lipesc bine si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu ou batut, se presara cu seminte de susan si mac si se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30 de minute, sau pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se poate felia si servi.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.