Banitsa este o placinta bulgareasca ce se prepara foarte repede avand un rezultat incantator. Aceasta reprezinta o placinta in straturi, cel mai des cu umplutura de branza sarata. Daca ti se face dor de Bulgaria, atunci prepara acasa aceasta super reteta de placinta cu branza.
Placinta Bulgareasca
Cuisine: BulgareascaIngrediente
400 gr foi de placinta filo
4 oua
100 gr unt
300-400 gr branza de vaci
250 ml lapte
sare
Modul de preparare
- Untul se topeste la foc mic si se lasa putin sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca branza cu 3 oua si i se ofera gust cu sare. Celalalt ou se amesteca cu laptele.
- Foile de placinta se folosesc pe rand. Pe masa de lucru se intind cate 2 foi suprapuse, se ung cu unt topit, apoi se adauga mixtura de branza presarata uniform.
- Se ruleaza foaia de placinta sub forma de rulada. Se repeta procesul pana cand se termina foile de placinte si umplutura de branza.
- Se aseaza in tava rotunda de copt, unsa cu ulei, rulate, incepand din interior spre exterior. Se toarna compozitia de lapte peste aluat si se inteapa cu furculita.
- Se coace timp de 50 de minute la 180°C, pana la aparitia crustei crocante. Placinta se serveste calda sau rece.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Placinte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.