Aceste paste cu sos de spanac sunt o cina sanatoasa, rapida si usoara, fara carne! Sosul cremos de spanac este plin de aroma, iar adaugarea de broccoli si rosii cherry adauga un plus de culoare si nutrienti. Va recomand cu mare drag sa le incercati, sunt foarte gustoase!

Paste cu sos de spanac
Ingrediente
450 gr paste
150 gr broccoli
150 gr rosii cherry
- Pentru sos:
75 gr baby spanac
3 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
150 gr smantana 20%
sare, piper
Modul de preparare
- In robotul de bucatarie sau blender, se combina spanacul, usturoiul, uleiul de masline, smantana, sarea si piperul si se amesteca pana la omogenizare.
- Separat, intr-o cratita se pun la fiert pastele in apa cu putina sare. Cand se fierb pastele, deasupra se pune o strecuratoare metalica si se fierb broccoli in aceeasi apa.
- Sosul de spanac se toarna intr-o tigaie mare si se gateste la foc mediu-mic aproximativ 5 minute.
- Pastele gata, scurse se adauga in sos si se amesteca totul bine. La necesitate, se foloseste putina apa rezervata pentru paste pentru a dilua sosul. Se ofera gust cu condimente.
- Se amesteca broccoli si se servesc imediat ornat cu rosii cherry.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Paste.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.