Pere coapte cu stafide – un desert de toamna exceptional! Este un desert deosebit de gustos si foarte aromat. Cu miros de scortisoara si cu un „crumble” deasupra fiecarei felii de para sunt perfecte servite atat calde cat si reci. Va recomand sa preparati acest desert simplu, dar extraordinar de gustos.
Pere coapte cu stafide
Ingrediente
4 pere
50 gr stafide
2-3 linguri Granola
2-3 lingurite miere de albini
1/2 lingurita scortisoara
1/4 pahar apa
nuci, alune, migdale
Modul de preparare
- Perele se taie in jumatati si se curata cotorul acestora cu ajutorul unei linguri. Se pudreaza cu scortisoara iar cavitatile formate se ung cu miere si se umplu cu stafide.
- Se aseaza in tava de copt cu putina apa si se acopera cu folie de aluminiu. Se dau in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 1 ora sau pana cand sunt moi si incepe sa prinda culoare.
- Aproape cand sunt gata, se indeparteaza folia de aluminiu, perele se presara cu granola si miez de nuci maruntite si se mai lasa inca 5 minute in cuptor.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.