Tortul cu pandispan cu mere super delicios si moale, numit Sarlota, va deveni noul tau desert preferat cu mere. Deoarece merele sunt din abundenta toamna, ador sa prepar prajituri rapide cu mere. Iar aceasta reteta este o idee de desert rapid si usor care merita sa fie incercata!
Sharlotka cu mere
Ingrediente
3 oua
1 cana (200 ml) de zahar
1 cana de faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
esenta de vanilie
praf de sare
3-4 mere
zahar pudra (pentru decor)
Modul de preparare
- Intr-un castron se adauga ouale si zaharul. Se bat folosind un mixer pana cand zaharul se dizolva.
- Intr-un alt castron se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara. Dupa care se adauga amestecul de faina in amestecul de oua si se amesteca pana cand toate ingredientele sunt combinate.
- Merele se curata de coaja, cotor si se taie cuburi sau la dorinta.
- Se acopera fundul tavei (D=20cm) cu hartie de copt si se unge partile laterale ale acesteia cu ulei/unt.
- Se aranjeaza cuburile de mere in tava si se toarna aluatul peste ele. Se niveleaza cu o spatula si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-45 de minute, pana trece testul scobitorii. Cand e gata, se lasa sa se raceasca putin in tava apoi se scoate si se presara cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.