O metoda rapida de placinte din lavas cu branza la cuptor. Dupa numele retetei se observa ca este una foarte simpla si rapid de preparat. Se poate prepara sarata sau dulce si este foarte delicioasa.
Placinte din lavas cu branza
Ingrediente
2 foi de lavas (aluat armenesc, gen lipie)
500 gr branza de vaci
2-3 linguri de smantana 15-20%
5 oua
o legatura de marar verde
sare, piper
mix de seminte, susan
Modul de preparare
- Intr-un bol se pregateste umplutura. Branza se amesteca cu 2 oua, sare si marar tocat marunt.
- Se ia cate o foaie de lavas si se unge mai intai cu ulei sau unt topit (la dorinta) si se pune cateva linguri de umplutura.
- Se ruleaza foaia si se taie in bucati dupa tava de copt sau dupa dorinta. La fel se procedeaza si cu a doua foaie de lavas. Se aseaza intr-o tava termorezistenta stropita cu ulei.
- Intr-un bol se bat ouale ramase impreuna cu smantana, sare si piper. Compozitia obtinuta se toarna peste placinta. Se presara cu mix de seminte si se da in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30 de minute.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Placinte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.