Atunci cand esti in pana de idei, acest strudel impletit cu visine este desertul rapid ce te poate salva. Este deosebit de fin, moale si gustos. E nevoie doar de aluat foietaj, visine si cateva minute la dispozitie si desertul este gata.
Strudel impletit cu visine
Ingrediente
aluat foietaj
visine
1 ou
zahar pudra
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se dezgheata in prealabil. Visinele conservate se pun la scurs de sucul lor.
- Dupa care se intinde foaia de aluat si se imparte in 2-3 parti egale (depinde cat de mare doriti sa fie strudelul). Apoi cu ajutorul unui cutit se taie partile din margine in diagonala.
- Se adauga umplutura la mijloc si se impleteste, luand din fiecare margine cate o fasie si punand-o peste cealalta.
- Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 30 de minute, sau pana cand este gata rumen si frumos.
- Se scoate, se lasa putin sa se raceasca apoi se presara cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Placinte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.