Va propun o prajitura cu mere umplute putin mai deosebita. Merele umplute invelite cu o crusta dulce ii ofera un gust delicios de toamna. Pare a fi ceva complicat, insa este foarte simplu si rapid de preparat. Va recomand cu drag sa o incercati si voi!
Prajitura cu mere umplute
Ingrediente
130 gr unt
100 gr crema de branza
80 gr zahar pudra
200 gr faina
5 gr praf de copt
6 mere
50 gr nuci
scortisoara
miere de albini
1 ou (de uns)
Modul de preparare
- Untul (lasat la temperatura camerei) se bate cu zahar pudra, se adauga crema de branza, se amesteca. La sfarsit se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza bine.
- Aluatul obtinut, invelit cu pelicula alimentara se da la rece in frigider timp de 30 de minute. Dupa care se scoate si se imparte in 2 bile, una fiind putin mai mare – care va fi partea de jos a prajiturei.
- Merele se curata de coaja si se elimina cotorul. Fiecare se presara cu scortisoara, se adauga miere si se umplu cu nuci zdrobite.
- Intr-o tava (D=20 cm) tapetata cu hartie de copt se pune mai intai o parte de aluat in forma de cerc. Peste care se aseaza merele umplute. Se acopera cu cealalta parte de aluat si cu mare atentie se unesc marginile.
- Se unge cu ou deasupra si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 de minute, pana devine aurie.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.