Red Velvet rapid si gata in doar o ora. Acest tort delicios si de mare efect este foarte popular in toata lumea. De data aceasta va propun metoda mult mai rapida de preparare a pandispanului. Aluat fara mixer, iar crema fara mascarpone/crema de branza care de fapt este foarte simplu de pregatit. A iesit fenomenal de gustos!!
Red Velvet rapid
Cuisine: AmericanaIngrediente
- Pentru blat:
2 oua
200 gr chefir
300 gr zahar
130 gr unt
250 gr faina
1 lingura de cacao
1 lingurita praf de copt
praf de sare
colorant alimentar rosu
- Pentru crema:
200 gr smantana 25%
80 gr zahar pudra
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacaua, zaharul, sarea). Apoi se adauga ouale, chefirul si untul topit. Se amesteca totul foarte bine si se adauga 1-2 picaturi de colorant alimentar.
- Pentru a obtine culoarea potrivita si cu efect mult depinde de colorantul alimentar calitativ. Eu mereu folosesc colorant alimentar Americolor Super Red!
- Compozitia se toarna intr-o tava de copt dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute.
- Se scoate si se lasa sa se raceasca. Marginile se elimina cam de 1 cm. Dupa care se imparte la dorinta in 3 sau 4 dreptunghiuri egale.
- Pentru crema se pun toate ingredientele in bolul unui mixer si se mixeaza cateva minute pana devine compozitia cremoasa si pufoasa. Dupa care se ung blaturile de tort.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.