Tort Medovik (sau tort cu miere) este unul din deserturile cofetariei rusesti avand un gust bogat de miere de albine si o crema pufoasa si fina. Este usor de facut, iar ingredientele sunt accesibile. Este foarte delicios, se topeste in gura si mereu are succes la orice sarbatoare.
Tort Medovik
Cuisine: RuseascaIngrediente
- Pentru blaturi:
2 oua
200 gr zahar
100 gr unt
2 linguri de miere de albine
1 lingurita bicarbonat de sodiu
480 gr faina
- Pentru crema:
1 kg smantana
150 gr zahar pudra
40 gr nuci
Modul de preparare
- Intr-un bol se pun zaharul, ouale, untul si mierea. Totul se pune la baie de aburi, amestecand pana devine o compozitie omogena. Apoi se adauga bicarbonatul de sodiu, amestecand pana isi dubleaza volumul. Se stinge focul si se ia bolul la o parte. Treptat se adauga faina, incorporand-o pana se obtine un aluat omogen.
- Din aluatul obtinut se fac 8 bilute, se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Dupa aceea, fiecare biluta se intinde cu sucitorul foarte subtire, oferindu-i o forma dorita.
- Placile se coc la cuptorul preincalzit la 150°C timp de 5-7 minute, dar depinde mult si de cuptorul propriu. Se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema. La asamblarea tortului am folosit doar 7 placi. O placa am maruntit-o impreuna cu nucile si am folosit-o ca decor in partile laterale ale tortului.
- Pentru a obtine crema se mixeaza bine smantana rece cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa. Se asambleaza tortul cu crema si se lasa la rece in frigider peste noapte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.