Va prezint o idee gustoasa de aperitive si anume aceste rulouri din dovlecei. Rapid, gustos si frumos! Cu siguranta o sa va placa aceasta reteta si o veti prepara, nu doar in familie, ci si pentru o masa de sarbatoare.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Rulouri din dovlecei
Ingrediente
2-3 dovlecei
2 oua
120 gr pesmeti macinati
150 gr branza de vaci
3 linguri de smantana
1 catel de usturoi
sare, piper
verdeata
3-4 frunze de salata
1-2 rosii
Modul de preparare
- Dovleceii se spala bine si se usuca. Se indeparteaza capetele, dupa care se taie in felii lungi si subtiri pe lungime. Se presara cu sare si piper.
- Fiecare felie de dovlecel se trece mai intai prin ouale batute pe ambele parti apoi prin pesmeti macinati. Se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc mediu. Se scot si se aseaza pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
- Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu smantana, usturoiul zdrobit, verdeata maruntita si putina sare dupa gust. Fiecare felie de dovlecel se unge in lungime cu aceasta umplutura. La un capat se pune o bucata de frunza cu rosie feliata si se ruleaza. Astfel se procedeaza cu toate feliile de dovlecei.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.