Aceasta salata „Cizma de Craciun” este o salata festiva in perioada sarbatorilor de iarna. Nici un Craciun sau Revelion nu este complet fara o salata festiva pe masa. Se prepara foarte usor si rapid din doar cateva ingrediente. Rezultatul este unul deosebit, aspectuos si gustos.

Salata „Cizma de Craciun”
Ingrediente
200 gr piept de pui
100 gr cascaval
2 oua
½ ceapa rosie
100 gr maioneza
sare, piper
1 lingura zahar
1 rodie
Modul de preparare
- Din toate aceste ingrediente se obtine un platou de salata. Daca doriti mai multe, atunci portia trebuie dublata sau triplata.
- Intr-o cratita cu apa sarata se fierbe pieptul de pui pana cand este gata. Dupa care se taie in bucati mici. La fel se pun la fiert si ouale.
- Ceapa rosie se taie marunt si se pune intr-un bol adaugand zaharul si putin piper. Peste ceapa se adauga apa fiarta fierbinte si se lasa 10 minute.
- Cascavalul si ouale (in afara unui albus de ou) se dau prin razatoare mascata. Ceapa se scurge de apa si se stoarce.
- Intr-un bol se amesteca ceapa, ouale, cascavalul (putin se lasa pentru decor) si pieptul de pui. Se adauga maioneza si se amesteca bine.
- Pe un platou se pune salata oferindu-i forma unei cizme. Se decoreaza „Cizma de Craciun” . La „talpa cizmei” se pune cascaval ras. Albusul de ou cel ramas se da prin razatoare si se decoreaza partea de sus a „cizmei”. Resul salatei se decoreaza cu rodie.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Salate.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.